karttojen laminointikone

Teemme vertailun, jossa vertailussa ja käyttötestissä on karttojen laminointikone. Lähdimme melomaan saaristoon ja jonkinlainen kartta olisi hyödyksi. Viimeksi karttamme suli matkan aikana, joten nyt se oli tarkoitus suojata edes jotenkin.

Löysin hyllystäni vanhan laminointikoneen sekä A4-kokoista laminointimuovia. Latailin karttapaloja Google Mapsista ja hakiessani tulosteet yllätyin karttojen suuresta koosta. Kartasta muodostuikin suurempi kuin oletin. Kiinnostusta ei ollut enää tulostaa niitä pienempänä, joten teippasin karttapalat toisiinsa ja sujautin ne laminointikalvojen väliin. Kartasta muodostui kolmen laminointikalvon kokoinen kollaasi. Lopputulos muistutti graafisen alan koulussa joskus tekemiäni töitä.

Kartta sijoitettiin kajakin eteen siten että se oli helppo ottaa tarvittaessa esille. Se sai roiskevettä paljonkin, mutta tuntui toimivan mainiosti vaikka kartta/laminointitasku oli taitettu kahtia. Yhtään leviävää mustetahraa ei havaittu. Kesken matkaa en kuitenkaan rohjennut sitä kastella. Vasta melontareissun lopetuspaikan ollessa näkyvissä rohkenin huljutella sitä veden alla.

Kartta ei juurikaan kärsinyt mereen upotuksesta. Jonkin verran vettä oli päässyt laminointikalvojen sisään ja sen vuoksi pieni alue musteesta oli tahriutunut. Yllätyin tuloksesta, sillä kolme laminointikalvoa oli kytketty toisiinta vain laminointikoneen antamalla lämmöllä.

IMG_8392

IMG_8391

Lue lisää testiarvioita

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *