Kamerakotelo Vs. kamerapussi

Kaksi henkilöä kirjoittavat omista käyttökokemuksistaan suojata kameraa kosteudelta. Kukin omalta kantiltaan.

Vesitiivis kamerakotelo

Melontareissuilla olen pitänyt mukanani Canon:in perusmallin Ixus 80IS digipokkaria. Ensimmäinen melontakausi menikin ilman koteloa, mutta helmikuun 2011 sukellusreissua varten hankimme Canon:in oman vesitiiviin kotelon. Halvimman hinnan tarjosi yksityinen myyjä eBayssa hintaan 150€. Myyjä vain asui Hong Kongissa ja sukellusreissun alkuun oli vajaa viikko. Ainoa vaihtoehto oli noutaa se suoraan Honkkarista. Kaupat sujuivat ongelmitta ja kotelo vaihtoi omistajaa. Oli muuten ensimmäinen eBay ostos, jonka noudin paikan päältä…

Koteloon sopii siis ainoastaan Canon:in Ixus 80IS, joten mikäli kamera vaihtuu, joutuu vaihtamaan myös kotelon. Kotelo itsessään on erittäin laadukkaan oloinen, kaikki toiminnot
ovat täysin käytettävissä. Kotelo on vedenpitävä aina 40m saakka, joten tämän kanssa uskaltaa oikeasti jopa sukeltaa, toisin kuin halvimpien kuivapussien kanssa. Kotelon mukana tulee myös kaularemmi, joten kamera kulkee meloessa mukavasti kaulalla.

Kotelon ehkä pahin koettelemus oli, kun Susanna keikautti kajakkinsa ympäri keskellä Glimsinjoen kuohuja. Kamera pysyi täysin ehjänä ja kuivana rypeämisestä huolimatta. Tuohon loppui myös Susannan valitukset kotelon tarpeellisuudesta.

Valmistaja: Canon
Malli: WP-DC22
Hinta Suomessa: 242,90€ (verkkokauppa.com)
Hinta: eBayssa 150€ (Hong Kong)

IMG_8396

Vesitiivis kamerapussi

Kamerat vaihtuvat itselläni helposti muutamien vuosien välein. Niillä on tapana hajota ei-niin-hellävaraisen käytön takia. Siksipä en edes ajatellut sijoittaa 150 euron kameraan (Canon Ixus 100IS) 150 euron sukelluskoteloa.

Tyydyin valitsemaan Englannin eBaysta pehmeän vesitiiviin pussukan kamerani suojaksi. Aiemmin olin pärjännyt jotenkuten Minigrip-pusseilla, mutta niiden käyttö on tosiasiassa ankeaa.

Valitsin kokeeseeni teool BL -merkkisen kiinalaisen halpispussin. Pussi saapui Kiinasta viikossa postiluukkuun ja se oli olettamukseni mukainen: pussi sulkijamekanismilla ja zoomi-lisällä.

Käytössä kamerapussi häviää hieman käytettävyydessä kamerakotelolle. Napit ovat hankalasti käytettävissä. Kun kameran onnistuu saamaan päälle, zoomi-pussi on tietenkin lytyssä eikä kameran pieni zoomin moottori jaksa työntää sitä esiin. Kamerassa syntyy error-tilanne. Error-tilanteen aikana kuvauskohde ehtii kadota. Ei muuta kuin pieni odotus, zoomi-pussin suoristus, sammutus ja uudestaan päälle laitto. Kuvaus ei siltikään ole henkeäsalpaavaa. Pieni kamera heiluu ja keikkuu pussissa ja puolissa kuvissa näkyy kamerapussin reunoja. Pitänee kai muoviliiman avulla tehdä kotelosta kameralle jämäkkä.

Täytyy myöntää tappioni. 3,5 euron kamerapussista ei ole 150 euron kamerakotelon lyöjäksi. En tosin kokeen alkuvaiheessa niin epäillytkään.

Valmistaja: Kiinalainen hikipaja
Hinta: eBayssa 3,5€
Kaupanpäälle: kaulanauha, kehnot kuvat ja vitutus

Myydään vähän käytetty kamerapussi tarjousten perusteella.

IMG_8394

Lue lisää testiarvioita

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *