Hennessy Expedition A-sym riippumatto

Hennessy Expedition A-sym riippumatto on ollut käytössäni nyt muutamia vuosia ja kymmenen nukutun yön jälkeen olen jo melko varma mitä se pystyy tarjoamaan.

Innostuin riippumatoista viisi vuotta sitten ulkomaanreissulla, jossa näin riippumattojen kuuluvan tiiviisti kulttuuriin. Riippumatossa vietettiin aikaa, makoiltiin, lojuttiin, katsottiin telkkaria, käytettiin vauvansänkynä, poltettiin tupakkaa ja odoteltiin ajan kulumista. Oli pakko ostaa sellainen itsellekin ja päädyin ostamaan niitä jopa kolmea erilaista mallia.

Kaksi niistä olivat perusmallisia, mutta kolmas oli retkeilyversio, jossa oli intregroitu hyttysverkko. Riippumaton kangaskuosissa luki USA Army, mutta epäilen asian todenmukaisuutta kirjoitusvirheiden takia. Tässä riippumatossa ei ollut Suomen oloissa tarpeellista sadesuojaa, joten Suomessa lähdin etsimään sellaista ja löysin Hennessy riippumatot. Hennessy riippumatot ovat suunniteltu retkeilijöille ja ne saa pakattua pieneen tilaan eivätkä paina paljoa. Pieneen pussiin on saatu mahtumaan riippumatto, hyttysverkko, sadesuoja, Snake Skins -kääreet sekä kiinnitysnarut. Kokonaispainoa riippumatolle tulee hieman alle 1,2 kg, joten se on varteenotettava vaihtoehto teltalle.

Hennessy riippumatto

Riippuumaton kiinnittäminen

Riippumatto tulee säilytyspussista ulos pitkänä makkarana, sillä se on pakattu Snake Skins -kangaskääreisiin. Riippumaton päät solmitaan puuta suojaavien liinojen lenksuihin ja Snake Skinit vedetään sivuun, jolloin riippumatto aukeaa. Hyttysverkko ja sadesuoja ovat valmiina, joten niitä ei tarvitse erikseen asentaa. Riittää että sadesuojan kiinnitysnarut kiinnitetaan riippumaton sivuille oksiin tai kiviin.  Riippumaton asennukseen menee vain muutamia minuutteja.

Purkaminen

riippumaton kasaaminen on kiinnittämistä helpompaa. Riippumaton sivukiinnikkeet irroitetaan ja riippumatto kieritetään kasaan pyörittämällä riippumattoa hyppynarun tavoin. Sen jälkeen Snake Skins -kangassuojat vedetään riippumaton päälle, jonka jälkeen kiinnitysnarut voi irroittaa puista. Tämän jälkeen osat vain sullotaan takaisin säilytyspussiin odottamaan seuraavaa käyttökertaa.

Nauvon naurettavalla yöpymisellä tehtiin riippumaton pakkausennätys kun ukkonen ja salamointi häiritsivät riippumattoilua. Paikalla jäi tohinassa yksi kiinnitysliina, jota ei koskaan palattu hakemaan.

Hennessy riippumatto

Nukkuminen

Nukkuminen riippumatossa on miellyttävää. Riippumatto joustaa hyvin ja alusta tuntuu pehmeältä. Aamulla ei ollut tietoakaan selän kolotuksista. En raaskinut kysyä millaisia tuntemuksia teltassa ohuella retkipatjalla nukkuneilla oli. Poikkeavaa muihin riippumattoihin on riippumattoon astuminen. Perinteisesti riippumattoon kuljetaan yläkautta, mutta Hennesyssä mennnään sisälle pohjan kautta. Tekniikka on nerokas eikä tippumisen vaaraa ole. Oma paino pitää sisäänkäyntikohdan tiukkana ja sisäänkäynnin reunoissa oleva tarranauha pitää hyttyset varmasti ulkopuolella.

Kengät on ripustettu kiinnityskoukkuihin

Kengät on ripustettu kiinnityskoukkuihin

Lue lisää testiarvioita

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *