Eka kombisaha

EKA Kombisaha 17″ on todella joustava saha, jota voi käyttää monessa tilanteessa: kotona, maalla tai metsässä. Niin, lyhyesti sanottuna, joka paikassa missä sahaa tarvitaan. Koska saha on kokoontaitettava sitä on helppo kuljettaa esimerkiksi repussa, autossa, asuntovaunussa tai työkalulaatikossa. Kun saha on kokoontaitettuna sen terä on poissa näkyvistä, joten sitä on turvallista kuljettaa. Sahan voi varustaa joko yhdellä, kahdella tai kolmella sahanterällä, joilla voi sahata puuta, metallia, muovia tai riistaa. Kombisaha on valmistettu aluminiumista ja muoviprofiileista, ja saha on kevyt ja helppo käyttää, mutta samaan aikaan vankka. Teknisiä tietoja. Mitat koskevat kokontaitettuna: pituus 425mm, paino 370 g. Mukaan tulee kolme sahan terää

EKA:n retkisaha vaikuttaa ensisilmäyksellä näppärältä. Se on juuri sopivan kokoinen ahtaaseen kajakkiin. Rungon sisällä on kolme erilaista sahanterää eri käyttötarkoituksille. Vilpittömille melojille metalliterä on varmasti tarpeeton, joten sen ja pienen sahalaitasen terän voi poistaa keventääkseen kuormaa.

Käyttötilanteessa taittosaha osoittautui odotettua hankalemmaksi. Varsinkin putkirunkoisessa kajakissa sahan viritys on hieman tarkempaa, sillä terien terät ovat todella terävät. Toistaiseksi saha on tehnyt muutamia reikiä neopren-hanskoihin, jotka on jouduttu paikkaamaan paikka-aineella.

Useimmiten sahaa taitellessa käyttökuntoon toinen meloja oli jo ongelmakohdan kimpussa nopeammin viritettävällä Fiskarsin retkisahalla. Hitauteen voi olla myös laiskuuteen viittaavia oireita…antaa niiden tehdä, joilla on suurin into.

Jos sahaa ennättää käyttää, niin sen kohteeksi on syytä valita ranteenpaksuiset puunrungot ja oksat. Sahan runko muodostaa kolmion, jonka väliin ei jää kovin isoa sahausmahdollisuutta isompiin runkoihin. Isompikin runko kyllä mahtuu sahan väliin, mutta edestakainen sahausliike jää tekemättä.

Käytön jälkeen on taas hyvä muistaa, että välineiden huolto ja kuivaus on kohtalaisen tärkeää. Ruosteinen terä voi yllättää seuraavalla reissulla…kts. kuvat alhaalla.

Lue retkisahavertailu, jossa testasimme erilaisia sahoja.

Lue lisää testiarvioita

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *